Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2007 15:59 - Любовта в 8 неоспорими факта
Автор: sladkotodjudje Категория: Други   
Прочетен: 536 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 05.05.2007 16:04


Нерядко любовта и мъжете се оказват трудни за проумяване до а-а-гония... Е, следните "диетични" (без захаросано покритие) истини ще ти помогнат да приключиш играта на догадки и кодирани послания. Най-сетне! от Нина Стефанова

Няколко месеца след началото на всяка връзка настъпва повратната точка, когато разбираш, че той не е идеалното Божество (и не слиза от трона на Олимп, където сама си го командировала). Приеми го.

Дай си сметка за милионите часове, прекарани в дисекция на любовните ти дилеми с приятелки ("Вече е вторник. Защо не се обажда?!"), в изясняване на ситуацията ("Ако си падам по страхотния колега от съседната стая, значи с моя човек просто не ни е писано... нали така?") и със свит на топка стомах (Страшно ми харесва, обаче как ще преживея отвратителната му музика?")...
Всички сме го изпитвали на гърба си. Ето защо Cosmo се разбунтува: "Стига ни толкоз!" и реши да отиде на лов за основни принципи на връзката от всякакъв вид, облекчаващи интимните лабиринти. И еврика!!!… Мисли за тях като за Законите на любовта - непоклатимата, твърда като скала фактология за мъжете и отношенията с тях, която ще ти спести много драматизъм и умствени терзания. Е, добре де... поне чувствително ще ги ограничи.

Закон на любовта 1
Ако не ти се обади до една седмица, ти не го интересуваш

Определено е депресиращо да срещнеш някой мъж, да си прекарате страхотно, да "ти завърти главата" и после... да настане тишина. Защо не се обажда, мътните го взели? По време на 7-дневната мъртва апокалиптична зона, когато телефонът ти упорито мълчи, по правило започваш да му търсиш оправдания: "Сигурно е изгубил номера" или "Май наистина е адски зает човек." Но!... Не си губи времето с хиперанализи на мотивите му, или в блянове как ще се осъзнае и ще звънне... може би. Защото мъжете са далеч по-наясно с правилата на играта, отколкото предполагаш!
Безпощадната истина: дори кучето му да е на смъртен одър, или да е затънал до гуша в работа, седем (7) дни са повече от достатъчно време да намери пет (5) минутки, за да ти звънне. Когато даден мъж оставя да мине седмица, преди да те потърси, това е неговият начин да внесе доза небрежност в отношенията ви. Един вид мълчалив сигнал, че няма сериозни упорити намерения, без значение дали моментът е неподходящ, или принципно смята, че не си пасвате. Крайните срокове: ако наистина си го заинтригувала, ще почака максимум два-три дни до "включване", за да е сигурен, че никой няма да отмъкне "хубавата стока" под носа му (първо правило на Дарвиновия естествен подбор за срещи). Така че ако още отсега те е оставил да "увиснеш в пространството", го приеми като предупреждение в аванс, че нищо (добро) няма да се получи. И мислено се сбогувай с него.

Закон на любовта 2
Възможно е до среща № 3 несъзнателно да го отхвърлиш

Когато усетиш, че в даден мъж има хляб за връзка, се случва нещо доста странно. В първата минута се прехласваш по това колко е специален, а във втората вече си жадно фокусирана върху всичките му малки кусурчета. "Изведнъж открих, че носи един и същи панталон три дни поред - разказва Пепа (27). - Помислих си: "Боже, сега трябва да го уча и как да се облича. Само това ми остава, бавна трансформация в майка му."
Безпощадната истина: придирчивото вглеждане е знак, че смяташ "обекта на мушка" за потенциална партия, в резултат на което вадиш лупата и стартираш технически преглед. Все пак всяка връзка е крупна инвестиция на време, усилия и чувства. И колкото и да е невероятен, няма да позволиш на малките пукнатинки и кариеси в личността му да минат между капките - нали се каниш да им кажеш "да" за доста дълго време... Несъзнателното залитане от "Евалла" до "Разпни го" обаче е грешен ход, предупреждават специалистите. Пак според тях в много случаи причината за тази реакция на отдръпване се крие в собствената ти неувереност. "Всъщност проблемът не беше в дрехите му - признава Пепа. - Новият етикет "сериозни гаджета" ме беше уплашил до смърт. Вече не се срещахме от дъжд на вятър, а имахме истинска връзка, която щеше да стигне един Бог знае къде."

Закон на любовта 3
Приятелките ти цвърчат колко се радват за теб, обаче дали са съвсем искрени?

Разбира се, близкото ти дамско обкръжение кима щастливо, охка, ахка и се кикоти при твоите излияния за романтичните ви срещи и оди ;какъв страхотен мъж е той. Но след няколко седмици любовното ти перчене им дотяга. И този път вината си е изцяло твоя.
Безпощадната истина: Споделянето на прекалено много информация по каквато и да е тема (без значение с добро или лошо съдържание) може да стане досадно. Трябва да вземеш предвид и, че независимо дали все още търсят своята половинка, преболедуват кофти край на връзка, или нещата им в личен план не текат по мед и масло, реакциите на приятелките ти до голяма степен отразяват онова, което се случва в техния живот, не в твоя. Вече разбираш странните реакции на омъжената си братовчедка, или сгодената приятелка, нали? Спести им сърцераздирателните детайли.

Закон на любовта 4
Никой мъж не иска да се превръща в най-добрия ти приятел

Гадже не е равно на най-добър приятел. Мъжете наистина не искат да чуят коментар "едно към едно" на средностатистическия ти работен ден или да разнищят тънките нюанси и многопластови измерения на женската свада ("И тя после ми вика... а аз и казвам... а пък тя...)
Безпощадната истина: Непрекъснатият комуникационен поток подтиска и обърква мъжете. Те не са устроени да общуват по този начин и подобни ситуации им идват в повече. Така че не се вбесявай, когато той придобие изражение тип "Я, колко мухи имало по тавана...", докато ти сърцато чешеш "женската си краста". Още по-лошо: като го запознаваш с всяка дреболийка от живота си, разсейваш тайнствения си ореол. А с него си отиват и част от страстта и интересът му. "Да си най-добрият й приятел означава да знаеш твърде много подробности - обяснява Иван (26). - Обичам по време на вечеря да си представям как разкъсвам дрехите на гаджето ми. Обаче как да го направя, докато слушам дневния й отчет?!"

Закон на любовта 5
Той ще свали божествените доспехи в един момент. Приеми неизбежното!

Няколко месеца след началото на всяка връзка настъпва повратната точка, когато разбираш, че той не е идеалното Божество (и не слиза от трона на Олимп, където сама си го командировала)... "Когато открих, че приятелят ми е бил женен преди години за шест месеца, страшно се депресирах - разказва 28-годишната Лидия. - Въпреки че ми каза, че е било голяма грешка, се почувствах предадена." Или може би като гръм от ясно небе ти сервира, че му остават още три семестъра до дипломиране и не може да поеме по-сериозен ангажимент към теб?
Безпощадната истина: Независимо от какъв характер е неговото откровение, резултатът е един: (илюзорната) титла "Съвършеният мъж на всички времена" му е отнета. Не прекалявай с присъдите! Проблемът не е в неговата неочаквана регресия в твоите очи, а в това, че вдигаш парата за нещо от миналото му, де факто с отдавна изтекъл срок на давност. Дай си сметка, че макар фактът да не е супер, той си човекът, който обичаш. "Разбрах, че съм влюбена в него, защото е сладък, весел и талантлив, а не защото съм смятала, че никога не се е женил" - признава Лидия.

Закон на любовта 6
Позволено ти е да имаш едно гадже и 86 "тръпки".

Господи, какъв невероятен мъж! Видял е половината свят, обича индийската кухня, поддържа кремъковидно телосложение… Има само един проблем - не е твоето гадже. Ами сега?!
Безпощадната истина:това, че си "заета", не означава автоматично, че си и умствено моногамна. Безспорно готин романтичният мит е твърдението, че ако си влюбена в един, не може да имаш сексуално или емоционално влечение към друг. Но си е само мит. Истината е, че сравнението и любопитството са типични за човешката природа и е смешно да мислиш, че понеже се е появило такова усещане, непременно ще проявиш слабост и ще се изкушиш. Да те привлече някой друг просто показва, че всичко с фантазията и физиологията ти е наред. Нищо повече.

Закон на любовта 7
Не задълбавай на тема "В цялата слънчева система има само една душа, сродна на моята"

Когато настоящата ти връзката поема курс към склада за непотребни вещи, е много лесно да се вкопчиш в мисълта, че някъде съществува идеалната ти половинка, чакаща те и скитаща се безутешно. И ти започваш да се самонавиваш, че мъжът, с който излизаш, не е въпросната особа. Може би защото не е онзи висок 1.80/секси/богат/сърфист/интелигент, който неведнъж е навестявал мечтите ти. Или вероятно понеже не може да стъпи и на малкия пръст на перфектния бивш, който - от ретроспективен поглед - беше най-добрият възможен избор.
Безпощадната истина:като се вкопчваш в единствения, неуловим и идеализиран Той, сама си поставяш капан: автоматично пренебрегваш всички, които не се вписват в определения модел и не си в състояние да си изградиш сериозен критерий към мъжете и връзката. Най-опасно е самонавиването, че търсиш определени качества, които правят човека до теб "съвместим". Откъде се сигурна, че един 1.68/забавен/ романтичен/археолог не е директният път към твоето щастие? Спомни си какво проповядват всички книги за прекрасна връзка: "Сродните души не се излюпват такива. Не се появяват ей така от нищото. Те израстват. Първо започваш връзка, строиш отношения и после разбираш: "Ето я моята сродна душа."

Закон на любовта 8
Трябва да се мине през лошия секс, за да се стигне до брилянтното изпълнение

Началото винаги е темпераментно и влудяващо, въпросът е какво идва след него - с рутината и "сигурността" на отношенията, която влиза и в спалнята... "За по-малко от година преминахме от горещ към почти никакъв секс - разказва Мариела (34). - Вече не го правехме нито толкова често, нито толкова страстно. Имах чувството, че връзката ни приключва."
Безпощадната истина:ако и двамата намерите сили да си признаете, че изпълнението ви може да е и по-добро - без да се обвинявате взаимно или да приемате всяка реплика адски лично - вие поемате по пътя към много по-страхотен секс, дори от този в началото на връзката, твърдят сексолозите. Логиката? Така се чувствате по-комфортно да експериментирате един с друг. Разбира се, неуспешни опити ще има. Възможно е да проумееш, че определена поза не му е по сърце, или че не обича движението, по което лудееше бившето ти гадже. Но истината според сексолозите е, че можете да имате наистина умопомрачителен секс, единствено с помощта на предварително проучване. Само тогава ще се насладите на онова чувствено изживяване, на което знаете, че сте способни. Остава да се довериш на специалистите.

3 неща, които ви превръщат в двойка бегачи на дълги разстояния
Според бестселъра "Невробиология на любовта" определени ключови качества гарантират връзка с дълъг срок на годност

Те оглавяват любовната ранклиста Най-щастливите дуети си имат поне пет малки любовни хитринки (като тайно пускане на ръка на публично място, комплимент през трети лица, сладко послание върху огледалото в банята) с които се застраховат срещу всеки изникнал нелюбвеобвилен момент.


Мислят позитивно...
Стабилните двойки практикуват мълчаливи агитации, поставящи любовта на преден план. Например: когато той прекрачва прага, тя си казва: "Нямам търпение да си направим страхотна вечеря само двамата!", вместо "Уф, закъсня с пет минути."


...и спокойно
Щастливите партньори запазват присъствие на духа, за да погледнат малките проблеми от правилния ъгъл. Те се концентрират и решават даден конфликт спокойно, понеже са наясно, че "дребното камъче обръща колата". А излишната енергия винаги може да се пренасочи към други семейни пера.


Проверка на Г-н "Той е"
Убедена си, че голямата ти любов ще бъде магнетичен непознат, засечен случайно на плажа/някой коктейл? Принципно не е невъзможно, но не ограничавай така неразумно шансовете си! Възможно е Той вече да се мотае в твоя социален периметър.

Любопитен факт: в едно изследване на сайт за запознанства 62% от необвързаните признават, че някакво платонично приятелство се е превърнало в романтична или сексуална връзка.



Тагове:   неоспорими,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. zenguy - Интересни статии ама защо в хоби?
14.05.2007 02:25
Те са си баш за Тя и Той там ще имаш и по-голяма читаемост.Аз например попаднах тук съвсем случайно докато ти разглеждах снимките.И после не го приемай като критика ама къде е твоето мнение по темата.
Айде и със здраве
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sladkotodjudje
Категория: Хоби
Прочетен: 20261
Постинги: 11
Коментари: 6
Гласове: 19
Архив